Datum

1 september 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Hoogeloon speelde al een paar aardige oefenduels en nu ging dan ook het wat serieuzere werk beginnen, namelijk een serie van drie bekerduels, waarvan de eerste thuis tegen RKDSV uit Diessen. Uit de vele kansen leek scoren het probleem te worden. Bij rust was het 1-0, maar had het ook 4-1 kunnen staan. Uiteindelijk werd het 5-0.

Vanaf het begin was de thuisclub de betere ploeg en kwamen er kansen. De beste kans was na acht minuten toen Yannick Sol van rechts prima voorgaf en Niek v/d Broek van dichtbij vrij kon uithalen, maar de doelman redde met kunst en vliegwerk. Halverwege de eerste helft werden twee goede kansen achter elkaar verprutst. Net over de middenlijn konden Niek v/d Broek en Hans v/d Heijden alleen op doelman Abrahams af, maar het balletje breed van v/d Broek miste de goede richting, waardoor de kans was verkeken. Meteen hierop schoot Hans v/d Heijden uit een goede positie naast. Even later mocht ook Tom Michielse door de verdediging lopen en hij probeerde met een lob over de doelman te scoren, maar ook dit lukte net niet. Na een half uur werd het dan eindelijk 1-0. Niek v/d Broek gaf vanaf links afgemeten voor op Rik Michielse die geen fout maakte en de doelman het nakijken gaf. Uit één van de spaarzame tegenaanvallen van RKDSV werd het in de 38ste minuut nog bijna gelijk, maar Aidan Welten schoot van dichtbij over. Na een vlotlopende aanval knalde v/d Broek nog maar eens tegen de doelman op.

In de tweede helft stond Tom Michielse aan de basis van de 2-0 en uit diens voorzet mocht Niels Luyten het beslissende tikje geven. Na een goedlopende aanval schoot Hans v/d Heijden via binnenkant paal de 3-0 binnen. Deze zelfde speler zorgde vervolgens ook voor  4-0. De ingevallen Richard van den Broek bracht nog wat leven in de brouwerij en bediende Hans v/d Heijden op maat die er nog 5-0 van maakte. Het volgende bekerduel is aanstaande zaterdag om 18.00 uur in Duizel tegen DOSKO'32.