2e klasse/3e klasse N) Winnaar F – Winnaar H

Landrop 30
5528NB
HOOGELOON
tel. 0497-681925

Na de 2-1 winst op TSV Gudok vorige week nam Hoogeloon het vandaag in de tweede ronde van de nacompetitie op tegen Wilhelmina Boys. Met een temperatuur van boven de 30 graden stond er voor beide teams een pittige middag op het programma.

Wilhelmina Boys begon het sterkst aan de wedstrijd en had het eerste kwartier het meeste balbezit. Het was echter Hoogeloon dat al snel op voorsprong kwam. Sam de Laat stuurde Yannick Sol weg aan de linkerkant van het veld en Sol schoot beheerst de 1-0 binnen. Na deze voorsprong nam Hoogeloon de overhand en was het ook al snel dicht bij een tweede treffer. Een poging van Niels Luyten werd door de keeper gered met zijn benen. De rebound van Jordy Bruininx belandde op de lat en een derde schietkans werd door Hans van der Heijden ruim overgeschoten. Wilhelmina Boys zette hier een schot wat over ging en een gevaarlijke voorzet die aan iedereen voorbijging tegenover. Na ruim een half uur spelen leek Niels Luyten de voorsprong van Hoogeloon te verdubbelen via een fraai schot over de keeper, maar de scheidsrechter had hierbij hands geconstateerd. Twee minuten later viel alsnog de tweede treffer voor de thuisploeg. Yannick Sol zette Hoogeloon met een rake vrije trap op 2-0. Er waren ook nog kansen op een derde treffer, maar een kopbal van Niels Luyten werd knap gered door de keeper van Wilhelmina Boys en ook Sjoerd de Laat schoot vanuit een moeilijke hoek op diezelfde doelman. Vlak voor rust deden de bezoekers wat terug door de 2-1 binnen te schieten.

Hoogeloon speelde ook de tweede helft prima voetbal. Zo gaf Sjoerd de Laat de bal knap mee aan Yannick Sol, maar de hoek was te moeilijk voor de Hoogeloonse middenvelder. Na een klein uur spelen kwam Jordy Bruininx goed door over de rechterkant en met een afgemeten voorzet bediende hij Niels Luyten die de 3-1 binnenkopte. Lang kon Hoogeloon echter niet genieten van de marge van twee doelpunten. Vijf minuten later werd door Wilhelmina Boys namelijk met een hard schot wat teruggedaan (3-2). Yannick Sol kreeg hierna nog een mogelijkheid op zijn derde treffer van de middag, maar zijn schot met links ging over het doel. Wilhelmina Boys ging hierna met meer risico spelen om zo op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar Hoogeloon hield vrij gemakkelijk stand.

Al met al een zeer verdiende overwinning van Hoogeloon, dat zich nu op kan maken voor de finale van de nacompetitie. Deze is volgende week op zondag 18 juni tegen derdeklasser FC Engelen uit Den Bosch.