5528NB
HOOGELOON
tel. 0497-681925

In het eerste weekend van februari speelde Hoogeloon tegen RPC, het duel tussen de nummer 7 en 8. Beide ploegen hadden twee punten nodig om afstand te nemen van de nacompetitiestreep.

In het eerste kwartier kwam het niet tot grote kansen. Na dit kwartier werd Hoogeloon de bovenliggende partij zonder heel gevaarlijk te worden. In de 27e minuut was er de grootste kans van de eerste helft voor Rob Zanders, maar de keeper van RPC hield Hoogeloon van de voorsprong af. In de 34e minuut was er een grote kans voor RPC, maar keeper Twan Peters redde bekwaam. Hoogeloon hield het overwicht wat leidde tot een kans voor Rob Zanders. De hieruit voortkomende corner belandde op de paal. Net voor rust kreeg RPC een penalty na een overtreding van de keeper van Hoogeloon. De penalty werd benut door Gakpo. Sidney Gakpo wel te verstaan, broer van de speler van Liverpool.

De tweede helft begon met een grote kans voor Sam de Laat. Echter leek De Laat ervan te schrikken waardoor zijn inzet niet tot doelpunt kon worden omgezet. Na 55 minuten werden Hans van der Heijden en Jordy Bruininx gewisseld voor Geert Reijnders en Sjoerd de Laat. Met deze ingreep van Bierens veranderde Hoogeloon van systeem om de wedstrijd meer in handen te krijgen. Dit leidde enkele minuten later al tot een levensgrote kop kans voor Zanders. Een afgemeten voorzet van Sjoerd de Laat werd door Zanders goed ingekopt, maar de keeper kon nog redding brengen. In de 69e minuut kreeg Hoogeloon een vrije trap op rand 16-meter die leidde tot een grote kop kans voor Luuk van den Broek. In de 71e minuut speelde een oude voetbalwet Hoogeloon parten. Na de vele kansen van Hoogeloon viel de goal aan de andere kant. RPC kreeg een kans die ook meteen doel trof. Eigenlijk was het niet eens een kans te noemen, maar was het meer een zondagsschot vanaf 25 meter die over doelman Peters dwarrelde. Hierna volgde al snel een grote kans voor Yannick Sol die tot corner werd omgezet. Ook RPC zette nog een keer aan wat een grote kans opleverde die rakelings langsging. Tien minuten voor het einde mocht Sol nog eens aanleggen voor een vrije trap rand 16-meter. Zijn inzet zeilde maar net over de goal. In de 86e minuut legde Tom de Laat op de linkerflank zijn tegenstander in de luren, echter bleef een grote kans uit. Enkele minuten voor tijd kopte Rik Michielse nog raak uit een corner. Deze goal kwam te laat om nog echt tot een slotoffensief te komen. Hierdoor bleef Hoogeloon op 1-2 steken. Gezien het vertoonde spel hadden de blauwwitten meer verdiend.