5691PA
SON EN BREUGEL
tel. 0499-473393

Na de puntendeling tegen Bladella vorige week, mocht Hoogeloon deze week aantreden tegen SBC. Dat deed het zonder de geblesseerde topscoorder Hans van der Heijden en de geschorste Sjoerd de Laat. Hierdoor startte Luuk van den Broek en Geert Rijnders in de basis.

SBC was vanaf de aftrap de betere ploeg, maar het eerste kwartier verliep zonder grote kansen. Na twintig minuten werden de personele problemen voor Hoogeloon nog groter, doordat Rik Michielse geblesseerd af moest haken. Voor hem kwam Niels Luyten in de ploeg.  Al vrij snel hierna was er de eerste grote kans voor de thuisploeg, maar Twan Peters redde prima. Na 24 minuten spelen was het wel raak. Rob Kapteijns kon van dichtbij de bal binnen schuiven. Vijf minuten later maakte diezelfde Kapteijns de tweede voor SBC via een mooi afstandsschot. Hoogeloon stelde hier weinig tegenover en kreeg ook weinig grote kansen, maar vond vlak voor rust wel de aansluitingstreffer. Koen Appels zette met een mooie steekpass Sam de Laat vrij voor de keeper, die met zijn goal de 2-1 ruststand op het bord zette.

In de tweede helft had Hoogeloon een licht veldoverwicht, maar opnieuw kwamen beide teams niet tot grote kansen. Na 65 minuten kwam SBC via een aanval over links goed door de Hoogeloonse defensie en was het opnieuw Rob Kapteijns die de bal binnen kon tikken. Hoogeloon ging op zoek naar de aansluitingstreffer en had een penalty moeten krijgen nadat Sam de Laat gevloerd werd in het zestien meter gebied, maar de scheidsrechter durfde er niet aan. Nik Bierens probeerde met een drie dubbele wissel nog wat te forceren. Dit betekende het debuut voor Jaap Verhagen en Rik Swaanen voor Hoogeloon 1, maar ook zij konden de eindstand van 3-1 niet meer in gevaar brengen. Volgende week staat er opnieuw een derby op het programma voor Hoogeloon. Dan komt Hapert op bezoek op sportpark De Roetwijer.