Record Alert!

10 februari 2021 9:15


Vandaag (10 februari 2021) is het op de kop af 138 dagen geleden dat V.V. Hoogeloon doelman Twan Peters een tegendoelpunt moest incasseren.

Het mogen duidelijk zijn dat dit een prestatie van formaat is als je je bedenkt dat V.V. Hoogeloon recentelijk nog promotie heeft gemaakt naar een klasse hoger. Hiermee verpulverd hij het oude record van Twan Bierens die 112 dagen zijn doel schoon hield, met als kleine kanttekening dat hier een hele zomerstop tussen zat en dit nog in de 4e klasse was.

De goalie van de plaatselijke V.V. heeft over media aandacht in deze tijd niet te klagen, en is in vrijwel elk respectabel voetballand wereldnieuws. Toch heeft hij voor ons een gaatje gevonden in zijn agenda om ons kort te woord te staan.

In dit zeer korte interview laat Peters weten vooral heel trots te zijn, alle fans te willen bedanken en het allemaal nog een beetje moet laten bezinken. Ook laat hij (bescheiden als hij is) weten dat hij dit nooit had kunnen bewerkstelligen zonder zijn teamgenoten. In de ogen van de doelman is zijn record een teamprestatie en dat blijkt ook uit zijn complimenten richting de groep. "Als je ziet hoeveel meters onze spits loopt per wedstrijd", zegt hij met zijn alom bekende serieuze blik in zijn ogen.

Verder wil hij ook benadrukken dat het verdedigende blok (Sjoerd-Jan, Neus en Marrik) staat als een huis en schoten op doel al een zeldzaamheid zijn. Zoals hij zelf zo mooi kan zeggen: "Voor hen is het niet makkelijk om legende Rick Peeters te doen vergeten, maar het lukt ze vrij aardig". Het doel is om het record zo scherp mogelijk weg te zetten, en als het aan Peters ligt zal het nog wel even duren voordat hij weer moet vissen. Zelfverzekerd laat hij weten dat het vertrouwen groot is en spitsen van goede huizen moeten komen willen ze hem passeren in deze Coronatijd. Als teammanager Trappatoni van der Heijden hem er op wijst dat BBC ongeduldig wordt wil de doelman nog snel de groeten doen aan zijn pa en ma, en zit onze tijd er op met "De Octopus".

Waar dit allemaal toe zal leiden moet nog blijken natuurlijk, maar vast staat wel dat we nog veel plezier gaan beleven aan deze keeper.

De volgende wedstrijd staat nog niet gepland, maar zal ongetwijfeld veel toeschouwers lokken naar heksenketel De Roetwijer.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!