Voorbeschouwing

Logo_V.V._Hoogeloon.png Zondag 21 november:
Gemeentelijke derby V.V. Bladella - V.V. Hoogeloon op sportpark De Smagtenbogt
Logo_V.V._Bladella.jpg

Op zondag 21 november staat de Kempische en tevens gemeentelijke derby tussen V.V. Bladella en V.V. Hoogeloon op het programma. Beide verenigingen zijn in de derde klasse geen onbekenden van elkaar en hebben sinds de promotie van V.V. Hoogeloon in het seizoen 2018-2019 meerdere spectaculaire derby’s op het scherpst van de snede uitgevochten.

De ploeg van Jurgen Elbers won de eerste drie wedstrijden overtuigend en met ruime cijfers. Dommelen (0-6), DBS (0-9) en Hapert (3-0). Ook de “El Classico” van De Kempen in en tegen Reusel Sport/CoTrans werd gewonnen. Tegen Wilhelmina Boys werd een niet verwachte maar verdiende 4-0 nederlaag geleden, waardoor Bladella de koppositie verloor aan RPC. De thuiswedstrijd tegen laagvlieger Nijnsel werd na een 0-1 ruststand alsnog overtuigend met 3-1 gewonnen. De inhaalwedstrijd tegen S.V. Budel leverde echter geen punten op, waardoor Bladella met 15 punten uit zeven wedstrijden een keurige tweede plek op de ranglijst inneemt.

Hoogeloon begon de competitie teleurstellend met een 3-2 nederlaag bij DBS, waarna achtereenvolgens van Reusel Sport/Co Trans (1-0) en Hapert (1-2) werd gewonnen. De thuiswedstrijd tegen SBC voelde, na de in extremis en in ondertal gescoorde 2-2 door SBC, als een nederlaag, waarna de week erna tot verrassing van velen gestunt werd tegen PSV/av met een 5-0 thuisoverwinning. Ook tegen RPC werd knap partij gegeven, klopte eigenlijk alles m.u.v. het benutten van kansen hetgeen de geflatteerde 4-2 nederlaag duidelijk maakte. Door een verdiende maar te laag uitgevallen 2-1 thuisoverwinning op Gestel bezet Hoogeloon een keurige vijfde plaats op de ranglijst met 13 wedstrijdpunten.

Het hierboven geschetste competitieverloop maakt de derby in Bladel natuurlijk extra interessant. Voor Hoogeloon zou winst in Bladel aansluiting betekenen bij de kop van de ranglijst, terwijl er voor Bladella alles aan gelegen is om RPC en PSV/av niet (verder) te laten uitlopen en dus ook voor de volle winst zal moeten spelen.

Wedstrijdfoto.jpg

Sam de Laat, verdedigende middenvelder bij Hoogeloon: “Bladella heeft een goede mix van ervaren en jeugdige spelers. Het team speelt altijd verzorgd en aanvallend voetbal. Ik verwacht een wedstrijd met veel “strijd” waarin Bladella vanaf de start veel druk zal willen zetten om snel tot scoren te komen. Daar ligt ook de kracht van het team met een razend gevaarlijke aanvalslinie gesteund door een creatief middenveld en een sterke verdediging. We gaan ons niet “verstoppen”, spelen zo veel mogelijk ons eigen spel en weten waar onze kansen liggen om tot resultaat te komen”.

Anel Selimovic, middenvelder bij Bladella: “Ik verwacht een zware wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander. We wisten dat Hoogeloon al een kwalitatief sterke selectie had, maar die met de nodige versterkingen het ook dit seizoen iedere tegenstander lastig kan maken. Dat blijkt ook uit de stand op de ranglijst. Ik verwacht een leuke derby aangezien ook Hoogeloon een voetballende ploeg is. We kijken erg uit naar de ontmoeting met Hoogeloon en gaan proberen de drie punten in Bladel te houden. Helaas kunnen er vanwege de opnieuw ingevoerde coronamaatregelen geen supporters aanwezig zijn. Dat devalueert een derby natuurlijk enorm”.

Anel.jpg

Hoogeloon 1 (zon) - Wilhelmina Boys 1 (zon)

Wordt gespeeld op veld

veld 1