RPC in laatste seizoenswedstrijd te sterk voor Hoogeloon

Hoogeloon 1 (zon)

RPC 1 (zon)

3e klasse D

26 mei 2024 14:30

H.S.A. Panjoel

Sportpark De Roetwijer
Landrop 30
5528NB
HOOGELOON
tel. 0497-681925

Zondag 26 mei stond voor Hoogeloon in het teken van de laatste wedstrijd van het seizoen. RPC was de tegenstander en voor beide ploegen stond er niets meer op het spel. Hoogeloon had zich vorige week verzekerd van klassenbehoud en RPC was verzekerd van de tweede plaats op de ranglijst.

De eerste kans was voor RPC, maar de volley ging over het Hoogeloonse doel. RPC was de betere partij, maar zeker in de eerste 20 minuten speelde Hoogeloon goed en kreeg het wat kansen. Na een half uur was het toch RPC dat het eerste doelpunt maakte. Een afvallende bal na een corner viel op de rand 16-meter voor de voeten van een RPC-speler, welke de bal in de kruising schoot. Daarna bleef RPC grote kansen krijgen, maar Koen Adams hield Hoogeloon op de been.

Na de rust was er een vrije trap vanaf de zijlijn die werd binnengekopt door RPC, 2-0. Hoogeloon bleef kansen krijgen om de aansluitingstreffer te maken, maar de keeper van RPC hield zijn doel schoon. Koen Appels kwam erin voor Jibbe Elshof en Twan Peters kwam erin voor Koen Adams, omdat beide spelers stoppen in het vaandelelftal. Enkele minuten later scoorde RPC de 3-0, waardoor de wedstrijd definitief gespeeld was. Tom de Laat, Rob Zanders en Koen Appels kregen nog een publiekswissel. De ingevallen Niels Luyten zorgde in zijn afscheidswedstrijd nog voor een eretreffer, waarmee de eindstand van 1-3 op het scorebord verschee