V.V. Hoogeloon na winst op V.V. Nijnsel verzekerd van behoud in 3e klasse

5492NM
SINT-OEDENRODE
tel. 0413-474067

Op de voorlaatste speeldag van seizoen 2023/2024 moest Hoogeloon aantreden in en tegen het reeds gedegradeerde V.V. Nijnsel. Winst voor de blauwwitte formatie zou zeer welkom zijn om klasse behoud te realiseren. Patrick Cissen moest het zonder de geblesseerden Sven Brouwers, Hans van der Heijden en Yannick Sol stellen. Daarentegen was Tom de Laat weer voldoende fit om aan de wedstrijd te beginnen.

De eerste helft was Hoogeloon de bovenliggende partij. Maar de beste kans was na 30 minuten voor de gastheren uit Nijnsel. Uit een spaarzame aanval kreeg de spits van Nijnsel een mooie kop-kans, die Hoogeloon-goalie Koen Adams prima pareerde.

Direct daarna was het Sjoerd de Laat die met een gevaarlijk schot vanuit de tweede linie de doelman van Nijnsel testte. Helaas voor de bezoekers, zonder resultaat. Diezelfde Sjoerd de Laat stond een kleine tien minuten later aan het begin van een goede aanval, toen hij op de linkerflank doorstoomde en een perfecte voorzet gaf op spits Rob Zanders, die koelbloedig de 0-1 aantekende. Nog voor het rustsignaal kon Rob Zanders de voorsprong voor Hoogeloon verdubbelen, maar de goed keepende doelman van Nijnsel wist de schade te beperken.

Ook in de tweede helft was de ploeg van trainer Patrick Cissen de betere partij, maar wist de goed uitgespeelde kansen niet te verzilveren. Met een magere 0-1 voorsprong was er nog altijd de angst dat de gastheren met een spaarzame aanval de gelijkmaker konden maken. Deze angst werd pas in de 90e minuut weggeveegd toen Koen Appels de 0-2 aantekende en Hoogeloon zeker was van de belangrijke driepunter. Deze drie punten zijn van groot belang omdat Hoogeloon met nog één wedstrijd te spelen tegen RPC, niet meer ingehaald kan worden door DBS en Vessem. Deze twee clubs gaan volgende week uitmaken wie er in de nacompetitie gaat spelen voor behoud in de 3e klasse.

Terugkijkend op deze competitie is de prestatie van het vaandelteam van V.V. Hoogeloon bijzonder knap te noemen. Na vertrek van een aantal sterkhouders is het behoud in de 3e klasse met een verzwaarde degradatieregeling een prima resultaat.