Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 17

Postelseweg 70
5521RC
EERSEL
tel. 0497-512854

Op een nazomerse warme zondagmiddag stond de eerste bekerwedstrijd voor de mannen van Nik Bierens op de agenda. Niemand minder dan 1e klasser EFC is de tegenstander op sportpark De Dieprijt in Eersel. Na de promotie naar de 2e klasse, via de nacompetitie, is V.V. Hoogeloon op zoek in hoeverre het vaandelteam tegenstand kan bieden in de bekercompetitie. De tegenstanders in deze bekercompetitie bestaan ut: EFC, Marvilde (beiden 1e klassers) en Hilvaria (2e klasser). Kortom een mooie, maar zware testcase voor de blauw-witte formatie.

Hoogeloon start met Twan Peeters in de goal en Geert Rijnders en Sjoerd de Laat in de verdediging. Yannick Sol is afwezig en Tom de Laat begint op de bank, vanwege een late vakantie. De eerste minuten zijn duidelijk voor EFC, maar echt gevaarlijk kunnen de rood-zwarten niet worden, tot de eerste serieuze aanval van EFC na 15 minuten het eerste doelpunt oplevert na goed vrijspelen van oud Hoogeloon speler Richard van den Broek, die in de korte hoek raak schiet. De 2-0 komt al vijf minuten later vanuit een corner, die wordt doorgekopt naar de tweede paal en van dichtbij wordt ingeschoten. Het spel van de gasten is slordig en met veel onnodig balverlies weet men weinig gevaar te stichten op de helft van EFC. Na 30 minuten is het eerste kansje van de gasten een feit. Hans van der Heijden speelt zich goed vrij, maar zijn schuiver gaat aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Na 40 minuten wordt aan Hoogeloonzijde zwak verdedigt en kunnen de spitsen van EFC in alle rust de bal overspelen en de bal uiteindelijk in de lange hoek leggen: 3-0.

De tweede helft begint Hoogeloon met meer lef te spelen, hetgeen na 10 minuten resulteert in een goede aanval, gevolgd door een corner. De inkomende Sjoerd de Laat kopt echter net langs. De daaropvolgende aanval levert een kans op voor Jesse van Gerwen die op de doelman van EFC stuit.

Daarna valt het spel ietwat stil totdat de EFC spits diep wordt gestuurd en onreglementair van de bal wordt gezet in het 16-meter gebied, penalty: 4-0. Niet veel later valt de 5-0 als veel EFC-spelers de bal goed rondspelen en de bal voorbij Twan Peters weten te krijgen. In de laatste 19 minuten komt Hoogeloon nog bijna aan een eretreffer. Na een goede aanval wordt Rob Zanders in stelling gebracht die zich goed vrij speelt, maar de bal net over het doel ziet gaan. De laatste kans is voor de goed spelende Sam de Laat, die een goede aanval, gevolgd door een perfecte voorzet, net langs de EFC-goalie ziet gaan. Eindstand: 5-0.