Burenstrijd tussen Hoogeloon en Hapert eindigt in gelijkspel

Landrop 30
5528NB
HOOGELOON
tel. 0497-681925

Zondag 8 mei stond in het teken van Super Sunday in Hoogeloon. Op een zonovergoten dag kwam Hapert op bezoek. Sportpark De Roetwijer stond goed vol met supporters van beide dorpen. Het eerste wapenfeit van Hoogeloon kwam in de 6e minuut. Een schot van Yannick Sol werd van richting veranderd en viel voor de voeten van Hans van der Heijden, helaas kon hij de bal niet binnenwerken. In minuut 14 was de volgende kans voor Hoogeloon. Na een goede een-twee stond Yannick Sol oog in oog met de keeper van Hapert, maar hij kon de kans niet afmaken. In de 28e minuut was het wel raak. Een goed genomen corner werd binnengekopt door Luuk van den Broek, 1-0. Na een half uur tekende Hapert aan voor de eerste kans, maar het schot werd geblokt door Jesse van Gerwen. Dat was ook meteen de laatste kans voor de rust.

In de rust was het tijd voor kratje van het latje. Een aantal geselecteerde deelnemers probeerden een krat bier van de lat van het doel af te schieten. Een team uit Hapert ging er met de prijs vandoor.

Na de thee was Hoogeloon al snel gevaarlijk. Sjoerd de Laat werkte de bal in minuut 48 van dichtbij over het doel van Hapert. Enkele minuten later volgde er een kans voor Tom Michielse. Na een voorzet van Jordy Bruininx lukte het niet om te scoren. Ook de rebound kon niet tussen de palen geschoten worden. In de 67e minuut was het raak voor Hapert. Een vrije trap werd in eerste instantie goed gepakt door Twan Peters, maar in het vervolg scoorde Hapert alsnog, 1-1. In minuut 69 was de eerste wissel van Hoogeloon, Nick Wouters verving Luuk van den Broek. Een kwartier voor tijd maakte Twan Peters een belangrijke redding om een goal te voorkomen. Ook de rebound ging er niet in, Jordy Bruininx haalde de bal van de lijn. In de 80e minuut verliet Koen Appels het veld, hij werd vervangen door Jaap Verghagen. In de allerlaatste minuut was er nog een kans voor Hoogeloon, maar Nick wouters werkte de bal net naast de goal. Al met al zat er meer in voor Hoogeloon, maar het mocht niet baten. Hoogeloon-Hapert eindigt in 1-1.