Landrop 30
5528NB
HOOGELOON
tel. 0497-681925

De eerste helft was duidelijk voor Unitas’59. Met 1-0 werd gerust, maar Hoogeloon kwam sterk terug na de thee. Na 90 minuten ging echter Unitas’59, enigszins geflatteerd, toch met de drie punten aan de haal.

Direct na de aftrap kwam Unitas’59 sterk uit de startblokken. Felle druk naar voren zorgde voor de nodige onrust in de Hoogeloonse defensie en leidde tot een strafschop in de tiende minuut. Twan Peters kwam te fanatiek uit en kon dit niet herstellen: 0-1. Unitas’59 had de overhand, toch volgde de eerste kans voor de blauwwitten in de 20e minuut. Een voorzet van aanvoerder Tom de Laat werd te zwak binnen gekopt door spits Koen Appels en gepareerd door de keeper. Unitas’59 ging vervolgens door waar ze gebleven waren, druk zetten op het doel van Hoogeloon. Gescoord werd er niet, waarna Hoogeloon weer een mooie kans kreeg. De onervaren grensrechter van Unitas’59 claimde buitenspel, maar de scheidsrechter liet hem staan. Yannick Sol ging goed door, maar kon met zijn chocoladebeen de keeper niet verschalken. Het laatste offensief was van Tom Michielse, zijn schot ging net over.

De thee en instructies van Nik Bierens deden Hoogeloon goed. Ze waren veruit de betere in de tweede helft. In een andere opstelling kon Hoogeloon meer forceren. Waar een schot van Unitas’59 overging, kwam Sjoerd de Laat goed door in de counter. Hij gaf goed voor maar Tom Michielse kon niet afdrukken. In de 51e minuut volgde de beste kans voor Hoogeloon. Een goede voorzet van Tom Michielse werd op de lat geknikt door Yannick Sol. De rebound was met een snoekduik voor Sam de Laat, maar de bal eindigde op de paal en de rebound hier weer op werd voordoor geschoten door Yannick Sol. Deze gemiste kans kostte Hoogeloon achteraf waarschijnlijk het resultaat. Hoogeloon gaf nog niet op. Schoten van Yannick Sol en Sam de Laat gingen uiteindelijk net naast. Met verse krachten Niels Luyten, Sven Brouwers en Luuk van den Broek ging Hoogeloon vol voor de gelijkmaker. De voetbalwet was echter ook hier van toepassing en waar Hoogeloon verzuimde om te scoren, werd een corner van Unitas’59 goed binnen geknikt. Hoogeloon klopte aan, maar wist niet te scoren. Unitas’59 gooide de wedstrijd op slot in een counter: 0-3. Hoogeloon staat weer met de voeten op de grond en kan zich focussen op Budel uit.