Sportlaan 2
5492NM
SINT-OEDENRODE
tel. 0413-474067

Na de remise tegen Hapert afgelopen week, mocht Hoogeloon het deze donderdagavond opnemen tegen het laagst geklasseerde Nijnsel. Dat het geen makkelijke avond zou worden, werd al snel duidelijk. Nijnsel zakte ver terug en lieten de bezoekers het spel maken. Hoogeloon had het erg lastig met deze verdedigende tactiek, mede doordat het zelf onzorgvuldig was in de passing. De eerste helft kwam het dan ook niet verder dan wat afstandsschoten of kopballen die over of naast gingen vanuit een van de vele corners. De grootste kans in de eerste helft was vlak voor rust zelfs nog voor de thuisploeg, maar doelman Twan Peters kwam met de schrik vrij en zag de bal via de binnenkant van de paal in zijn handen belanden.

Na rust kwam Nijnsel wel meteen op voorsprong. Door slordig uitverdedigen aan Hoogeloonse zijde ontstond er een scrimmage waarbij Rens Hoppenbrouwers van dichtbij de 1-0 binnen kon tikken. Hoogeloon ging direct weer in de aanval, op zoek naar de gelijkmaker. Maar opnieuw zakte de thuisploeg in voor het verdedigende werk en loerde het op de counter. Na een uur spelen vond Hoogeloon dan eindelijk een gaatje in de Nijnselse defensie. Koen Appels zette met een steekpass Yannick Sol vrij voor de keeper, die zo de gelijkmaker op het scorebord zette. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, maar vlak voor tijd viel de winnende goal alsnog. Sjoerd de Laat kopte eerst nog op de paal, Yannick Sol bracht de bal opnieuw voor, waar Sam de Laat de bal wel in de verre hoek wist te koppen. Een moeizame, maar verdiende 1-2 overwinning voor Hoogeloon, dat het zondag thuis opneemt tegen SV Budel.