Hoogeloon verslaat Bladella en stijgt naar de derde plaats

5531NH
BLADEL
tel. 0497-381924

In deze Kempische derby zonder publiek stonden zondag 21 november de nummers 2 en 5 uit de 3e klasse D tegenover elkaar. Op een zwaar bespeelbaar veld was Hoogeloon de beste ploeg.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd en het eerste kwartier speelde zich dan ook vooral op het middenveld af. De eerste grote kans was voor Bladella, maar Twan Peters redde goed op een kopbal van Bladella-spits Niels Krekels. Dezelfde Krekels mocht een paar minuten later aanleggen vanuit een vrije trap, maar deze schoot hij over. Aan de andere kant was de eerste kans voor Hoogeloon ook uit een vrije trap, maar Yannick Sol schoot de bal tegen de lat. Een paar minuten later stond zijn vizier wel op scherp. Nadat Koen Appels op het randje van het 16 meter gebied werd gehaakt, schoot Yannick Sol deze vrije trap wel langs de muur in de goal. Bladella ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar Hoogeloon was feller in de duels en daardoor kwam de thuisploeg de eerste helft niet meer tot een echte grote kans.

Na rust zagen we een beter Bladella, maar opnieuw kwamen er geen grote kansen. Hoogeloon stond goed georganiseerd en na een uur spelen kregen de bezoekers opnieuw een grote kans. Sjoerd de Laat stuurde Yannick Sol weg, maar hij schoot de bal maar net voorlangs. Niet veel later probeerde Yannick Sol het nogmaals van afstand. De Bladelse keeper Stan van den Berg kon deze bal niet goed verwerken en gaf Hans van der Heijden zo de gelegenheid om via de rebound de 0-2 binnen te werken. Bladella moest nu nog meer op zoek naar de aanval en bracht Joris Hermans in als extra spits. Deze was een kwartier voor tijd dichtbij de aansluitingstreffer, maar zijn poging ging via binnenkant paal weer terug het veld in. Hierna kreeg Bladella nog een grote schietkans, maar Twan Peters hield met behulp van zijn verdediging zijn doel schoon. Tien minuten voor tijd was Hermans opnieuw dichtbij de aansluitingstreffer, maar ook zijn kopbal belandde op de paal. Hoogeloon had het lastig de laatste tien minuten, maar uit een counter werd Tom Michielse neergehaald. Yannick Sol draaide de vrije trap voor het doel, waar Niels Luyten de bal via het achterhoofd bij de tweede paal binnen liet vallen. Bladella gaf niet op en bleef op zoek naar een doelpunt en deze kwam er ook nog. Een voorzet vanaf links werd goed teruggelegd op Joris Hermans die de eretreffer voor Bladella maakte. Zo werd de eindstand 1-3 en hiermee klimt Hoogeloon op de ranglijst naar de derde plaats.