Wedstrijdverslag bekerwedstrijd V.V. Terlo - V.V. Hoogeloon

5571JV
BERGEIJK
tel. 0497-573676

Op zondag 5 september was het dan weer zover. De eerste officiële wedstrijd voor onze blauwwitte formatie, na exact 327 dagen. Op 11 oktober vorig jaar werd in en tegen Reusel voor de competitie gevoetbald en werd deze laatste officiële wedstrijd met 0-1 gewonnen. Een nieuw seizoen staat voor de deur, hopelijk zonder weer een vroegtijdige Corona-stop.

Ons vaandelteam, onder leiding van Nik Bierens, gaat de eerste drie wedstrijden voor de beker spelen, met in de poule: V.V. Terlo (Bergeijk ’t Loo), S.V. Tivoli (Eindhoven) en V.V. De Raven (Luyksgestel). De laatste twee clubs waren nog niet zo lang geleden tegenstanders in de competitie van onze club. V.V. Terlo is de onbekende, in die zin dat we deze tegenstander de laatste jaren niet hebben ontmoet.

Op deze zonnige nazomerse dag begon V.V. Hoogeloon goed aan de klus. Met goed verzorgd voetbal werd Terlo op eigen helft teruggedrongen. Maar echt gevaar leverde dit nog niet op. Tot in de 10e minuut Jan van Rooij goed werd vrijgespeeld. Jan houdt wel van deze kansjes en haalde goed uit, onhoudbaar voor de Bergeijkse goalie. Het plezier van de voorsprong was echter van korte duur. Door een te zachte terugspeelbal van Koen Appels kwam de spits van Terlo alleen tegenover de Hoogeloonse goalie en rondde bekwaam af: 1-1. En het geluk zat zelfs Hoogeloon nog mee toen de spits van de gastheren gevaarlijk werd, maar met een tackle van Sjoerd de Laat werd de aanval afgeslagen. De groen-rode aanhang van de thuisploeg dacht bij deze tackle wel aan een penalty, maar de goed fluitende scheidsrechter vond dit een te zware straf.

In de tweede helft werd het spelpeil van de gasten niet veel beter en verdedigde Terlo met man en macht. Hoogeloon kon weinig gevaar stichten en Terlo werd ook nog af en toe gevaarlijk na wederom een foutieve terugspeelbal van Hoogeloon-zijde. De gasten probeerden met schoten vanaf de tweede lijn gevaar te stichten, maar dit leidde niet tot direct gevaar voor de doelman van Terlo.

Met nog 25 minuten op de klok werd er het een en ander gewijzigd door Nik Bierens. Yannick Sol liet zich wat meer zakken en Sjoerd de Laat moest de nodige onrust stoken in de Bergeijkse verdediging. Met nog ca. 15 minuten op de klok kwam Hoogeloon toch nog op de zwaarbevochte voorsprong.

Hans van der Heijden kreeg de bal op ruim 20 meter onder controle en haalde verwoestend uit, waarbij de bal tussen vele benen in de verre hoek belandde: 1-2.

In de resterende speeltijd werd er niet meer gescoord en konden de mannen van trainer Hans Schoenakers met opgeheven hoofd hun dorst gaan lessen in de gezellige kantine van V.V. Terlo.