V.V. Hoogeloon door in de beker na 0-2 winst op De Raven

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 3 19

Hasselsestraat 1
5575CG
LUYKSGESTEL
tel. 0497-541771

Beide ploegen hadden de eerste twee wedstrijden in de poule gewonnen en zouden deze zondag dus gaan strijden om de winst in de poule en daarmee de volgende ronde van de KNVB beker.

Hoogeloon begon fel en dat leidde al na 1 minuut tot een grote kans. Een voorzet van Richard van den Broek kon net niet worden binnengetikt bij de tweede paal door Tom Michielse. Hoogeloon was duidelijk de bovenliggende partij en creëerde ook een aantal goede mogelijkheden. Zo gaf Koen Appels de bal goed mee aan Richard van den Broek, maar zijn stiftje was niet goed genoeg om de keeper van De Raven te verschalken. Ook Sjoerd de Laat was vanuit een corner dicht bij een doelpunt, maar zijn kopbal ging net over. Niet veel later zat de keeper van De Raven mis, maar ook Tom Michielse zag zijn kopbal over gaan. De Raven kwam er amper uit en wanneer ze wel tot een spaarzame uitval kwamen, stond de verdediging van de ploeg van Nik Bierens prima opgesteld. Hoogeloon bleef aandringen. Zo schoot Sam de Laat na een goede actie in het zijnet en kreeg Richard van den Broek een grote kans, maar zijn schot ging over. In de 40e minuut was het dan eindelijk raak. Dani Liebregts gaf vanaf links goed voor en Koen Appels schoof de bal tussen de benen van de keeper door in het doel: 0-1.

De tweede helft was er eenzelfde spelbeeld, maar nu vond Hoogeloon sneller het net. Jesse van Gerwen besloot maar eens uit te halen, en zijn schot belandde prachtig in de rechterbovenhoek: 0-2. Hoogeloon deed het daarna wat rustiger aan en dat leidde een kwartier voor tijd nog voor een grote kans voor de thuisploeg, maar Twan Peters hield met een knappe redding zijn doel schoon. Tom de Laat kreeg vlak voor tijd nog een grote kans op de 0-3, maar zijn kopbal werd gered door de keeper. Een prima 0-2 overwinning van Hoogeloon, dat door deze overwinning eerste eindigt in de poule en dus een ronde verder gaat in het bekertoernooi.